Benevisie 2023

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 20:33

Het was voor ons een grote eer om dit jaar de 38e editie van de Benevisie te mogen organiseren in Cultuurhuis Bovendonk te Roosendaal.

In samenwerking met ABW hebben we enorm ons best gedaan om er een mooie expositie van te maken. Het was dan ook een flinke uitdaging om een zodanige opstelling te creëren, dat alle 150 foto’s goed tot hun recht kwamen. De geselecteerde foto’s waren stuk voor stuk van hoog niveau en maakten het zeker de moeite waard om deze expo te bezoeken.

Het middagprogramma op zaterdag vond plaats in de prachtige theaterzaal van Cultuurhuis Bovendonk en werd op een prettige manier aan elkaar gepraat door ceremoniemeester Martin Broesterhuizen. De Benevisie werd officieel geopend door wethouder Arwen van Gestel, waarna we konden genieten van een geweldige lezing van CameraNu, verzorgd door William Harpe. William wist op geweldig enthousiaste wijze een zeer verhelderend beeld te creëren over de techniek achter lenzen en filters, wat menig van de aanwezige fotografen toch wel aan het denken heeft gezet.   Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats en werden alle winnaars, ondanks het slechte weer, in het zonnetje gezet.

Na het middagprogramma kon iedereen genieten van een hapje en een drankje en werd er flink nagepraat over de lezing en de foto’s in de expositieruimte. De expositie is tot sluitingstijd goed bezocht.

Op zondag mochten we het nog eens dunnetjes overdoen, maar ook op zondag hebben we een uitstekende aanloop van bezoekers gehad. Het heeft ons een zeer voldaan gevoel gegeven om te zien dat elke bezoeker het naar zijn/haar zin heeft gehad.

We dragen hierbij het stokje over aan onze Vlaamse collega’s en kijken met belangstelling uit naar de 39e editie!

 

Foto's: Huib Lotterman